Restauracja

Przystawki

Zamkowy smalczyk

10 zł

Smalec ze skwarkami i suszoną śliwką podany z zamkowym pieczywem i piklami

Regionalny ser koryciński

16 zł

Zagrodowy ser koryciński w chrupiącej panierce, podany z sałatką i żurawiną

Podlaska babeczka

14 zł

Chrupiąca babeczka ziemniaczana podana z sosem grzybowym

MARYNOWANY SER KORYCIŃSKI

10 zł

Ser koryciński w marynacie

Koszyk bialystokerów

7 zł

Koszyk (3 szt.) tradycyjnych, żydowskich bułeczek drożdżowych z cebulą i solą gruboziarnistą

Kontuz z figatelami

12 zł

Esencjonalny rosół podany z domowym makaronem i kuleczkami mięsnymi

Staropolski żur

12 zł

Żurek na domowym zakwasie podany z białą kiełbasą i jajem

Barszcz staropolski

10 zł

Czysty barszcz czerwony na zakwasie

Zupy

Sałatki

Sałatka tabbouleh

16 zł

Salatka z kaszy bulgur, świeżych warzyw i pietruszki

Sałatka z pieczonym burakiem

17 zł

Sałata z fasolą szparagową, pieczonym burakiem i sosem vinegret

Sałata królewska

20 zł

Sałaty podane z grillowanym kurczakim, pomidorem, ogórkiem, cebulą oraz grzankami

Kreplach z sałatką tabbouleh

23 zł

Tradycyjny żydowski smażony pieróg z nadzieniem drobiowo - warzywnym podany z tradycyjną sałatką z tabbouleh

Narwiańskie gęsie pipki

25 zł

Potrawka z gęsich żołądków w aromatycznym sosie podana z surówką z trzech ogórków i Bialystokerem

Kociołek myśliwski

29 zł

Szlachetny gulasz z dziczyzny, grzybów i warzyw

Polędwiczki wieprzowe

35 zł

Polędwiczki wieprzowe w sosie kurkowym podane z młodymi ziemniakami i warzywami

KARP W SOSIE CYTRYNOWYM

31 zł

Filet z karpia podany z czarną soczewicą, skorzonerą i sosem cytrynowym

Sznycel wieprzowy

26 zł

Tradycyjny kotlet ze schabu, podawany z sadzonym jajkiem, domowymi frytkami i surówką

MARYNOWANA PIERŚ Z KURCZAKA

23 zł

Marynowana pierś z kurczaka podana z polentą i gotowanymi warzywami

KĄSEK KRÓLOWEJ

27 zł

Delikatny gulasz z cielęciny zapiekany pod ciastem francuskim

Dania Główne

PIEROGI

Pierogi z gęsiną

27 zł

Pierogi faszerowane pieczoną gęsią i soczewicą, podane z okrasą paprykową oraz imbirem

Kołduny litewskie

23 zł

Tradycyjne kołduny z mięsem wołowym podane z sosem miodowo-musztardowym

Czebureki

21 zł

Tradycyjne, smażone pierogi tatarów Krymskich z nadzieniem z mięsa jagnięcego

Soczewiaki

19 zł

Pierogi faszerowane soczewicą i warzywami

Sorbet owocowy

7 zł

Sorbet owocowy podany z listkami świeżej mięty

Sernik zamkowy

12 zł

Sernik wypiekany w zamkowym piecu, podany z sosem malinowym

Naleśniki z twarogiem

14 zł

Naleśniki z wiejskim twarogiem i sosem wiśniowym

Deser lodowy

18 zł

Deser lodowy podany z bitą śmietaną, owocami i polewą czekoladową

Smażone lody

18 zł

Gałka lodów waniliowych smażona w cieście migdałowym polana sosem wiśniowym

Desery