Restauracja

Przystawki

Zamkowy smalczyk

10 zł

Smalec ze skwarkami i suszoną śliwką podany z zamkowym pieczywem i piklami

Podlaska babeczka

12 zł

Chrupiąca babeczka ziemniaczana podana z sosem z leśnych grzybów

Regionalny ser koryciński

16 zł

Zagrodowy ser koryciński w chrupiącej panierce, podany z sałatką i żurawiną

Pate z gęsi

12 zł

Pasztet z gęsich wątróbek podany z zamkowym pieczywem, imbirem i piklami

Rosół z farfelkami

10 zł

Esencjonalny rosół podany z domowym makaronem

Kontuz z figatelami

12 zł

Esencjonalny rosół podany z kuleczkami mięsnymi

Staropolski żur

12 zł

Żurek na domowym zakwasie podany z białą kiełbasą i jajem

Barszcz staropolski

10 zł

Czysty barszcz czerwony na zakwasie

Zupy

Sałatki

Sałata tabbouleh

16 zł

Salatka z kaszy kus-kus ze świeżymi warzywami, kozim serem i miętą

Sałata korycińska

20 zł

Sałaty podane z serem korycińskim, pomidorem, ogórkiem, cebulą oraz pestkami słonecznika

Sałata królewska

20 zł

Sałaty podane z grillowanym kurczakim, pomidorem, ogórkiem, cebulą oraz grzankami

Sałata flisacka

22 zł

Sałaty podane z filetem z sandacza, pomidorem, ogórkiem, cebulą oraz marynowanym imbirem

Kreplach z sałatką tabbouleh

23 zł

Tradycyjny żydowski smażony pieróg z nadzieniem drobiowo - warzywnym podany z tradycyjną sałatką z kuskusu

Narwiańskie gęsie pipki

25 zł

Potrawka z gęsich żołądków w aromatycznym sosie podana z sałatką z białej rzodkwi i pieczywem

Kociołek myśliwski

29 zł

Szlachetny gulasz z dziczyzny, grzybów i warzyw

Polędwiczki wieprzowe

35 zł

Polędwiczki wieprzowe w sosie grzybowym podane z babeczkami ziemniaczanymi i warzywami

Polędwiczki wieprzowe

39 zł

Filet z sandacza skropiony Żubrówką, podany na grzybach duszonych na maśle i ze świeżą sałatką

Dania Główne

Desery

Sorbet owocowy

7 zł

Sorbet owocowy podany z listkami świeżej mięty

Sernik zamkowy

12 zł

Sernik wypiekany w zamkowym piecu, podany z bitą śmietaną

Deser lodowy

16 zł

Deser lodowy podany z bitą śmietaną, owocami i polewą czekoladową

Smażone lody

18 zł

Gałka lodów waniliowych smażona w cieście migdałowym polana sosem wiśniowym